Bad Apple

Een recept door Birgit en Eric Jan (van GHB). Een mooie donkere, zwaar in de alcohol, Pastry Stout. Vlak voor het bottelen is er geconcentreerd appelsap, kaneel en vanille doorheen gegaan om er zo een appeltaart Pastry Stout van te maken.

We moeten nog even wachten tot we deze kunnen proeven.. hij gaat minimaal 6 maanden op fles op smaak komen.

Het was een gezellige drukke brouwdag, Heel TM2 was aanwezig. En daarnaast Eelke en natuurlijk Eric Jan. We hebben we deze dag afgesloten met een paar lekkere biertjes en een BBQ.

Het etiket is gemaakt door Michel.

Lady Grimm

Het was een experiment.. De gedachte was als volgt; wat als we het bierbostel spoelen, in een aparte ketel doen en dat gebruiken om een hopwater te maken? Hopwater is in basis water, hop en bubbels. Zonder alcohol.

Dat is dus volledig mislukt. Het bierbostel bevatte nog voldoende suikers om een biertje van ongeveer 5% te maken. Net zo donker als het originele biertje en lekker hoppig. Na de hoofdvergisting hebben we een halve chilipeper en wat gember toegevoegd voor een lekkere kick.

We hadden bijna 8 liter, dat is dus een kratje vol Lady Grimm geworden, een Imperial Stout.

Zomaars Wit

Een dunkel wit.. Dunkel wit? Jazeker. Als je nog caramout over hebt, kun je dat prima gebruiken voor een witbier. Wordt deze alleen wat donkerder.

Gebrouwen door het Genootschap Haalderse brouwers, met wat hulp van Michel, Birgit en een bezoek van Twan. Helaas geen foto’s van de brouwdag, wel eentje van het bottelen. Er zijn twee fustjes van 5 liter en anderhalf kratje gevuld.

Het etiket is gemaakt door Michel.

Ingrediënten:
Pale Ale mout, Lichte tarwe mout en haver vlokken. Sterling en Hallertau Hersbruker, Curacao, koreander en sinasappel zoet, Mangrove Jack’s M21

ABV: 5,4%
IBU: 13
EBC: 10

De grote verwachting

Een biertje gebrouwen door Birgit. Birgit en Michel (die van TM2) hebben samen (S)MAAK en maken graag wijn, eten en nu wilde Birgit dus ook eens graag een biertje brouwen.

Het is een Grand Cru, Belgium Ale geworden. 20 liter in Champenoise flessen en 5 liter in een eikenhouten vaatje. Deze gaat na 9 maanden overgeheveld worden in flessen.

Vette Bock

Een Bock achtige dubbel.. Niet helemaal Bock, maar ook niet echt een dubbel. Wel erg lekker geworden. Een zwaarder biertje, dik 8%. Ook weer 40 liter, waarvan 5 liter op fust. Daar staat hij nog steeds. Te wachten tot het moment om het vat aan te slaan. De flesjes zijn inmiddels allemaal leeg.

Witte Aap

Een dunkelweizen, witte aap. Na twee jaar op fles eigenlijk alleen maar lekkerder geworden. Ons eerste echte biertje, die ook echt goed gelukt was. Er zwerven nog maar een paar flesjes hier en daar..

40 liter hebben we gebrouwen, 5 liter op fust en de rest op fles. En natuurlijk een broodje gebakken van het overgebleven bierbostel.